Ezeket érdemes mérlegelni gyerek bakancs vásárlása előtt

Gyermekeknek lábbelit venni – ez az a kihívás, ami akár a szülők extrém sportjának is tekinthető. Különösen télen, amikor a gyerek bakancs választása nem, hogy nem ér rá, hanem határozottan sürgető. Adunk néhány tippet annak érdekében, hogy a beszerzés idegeskedés helyett örömteli izgalmat jelentsen a mindennapok színterén!

Hogyan érdemes belevágni a vásárlásba?

A legtöbb szülő akkor követi el a legnagyobb hibát, amikor a gyerek bakancs kiválasztására saját, egyéni feladataként gondol, amit meg kell oldani – a gyerek nélkül természetesen. Ha ez így működne, akkor egyébként nem okozna fejfájást a történet, mert elegendő lenne a pontos lábméret ismerete a sikerhez. De ahogy az lenni szokott, ennyire nem egyszer egy a képlet. A téli cipő ugyanúgy a gyermeké, mint a nyári sportcipő, szandál, papucs. Sőt, míg a tavaszi-nyári periódus lábbelijei szabadabban hordhatóak, addig a téli modellek esetében fél szám eltérés sem viselhető el. Szóval mindenképpen fontos, hogy a gyerkőc is részt vegyen a beruházásban minden szinten. Egyrészt megéri az üzletet személyesen felkeresni, és felpróbálni azokat a variációkat, amik befutónak tűnnek. A próbálás nyújthat teljes képet arról, hogy az adott variáció mennyire lábakra szabott döntés. Másrészt a nézelődés fázisa akár az online felületen is megoldható, viszont ekkor sem ildomos kiküldeni a szobából az érintett lurkót, mert stílusjegyek tekintetében is az a nyertes, ami neki tetszik.

El is érkeztünk egy olyan részhez, amivel egyébként a gyártók is tisztában vannak. A téli cipőnek nem a szülők ízlését kell tükröznie, hanem száz százalékban a gyermekét. Kizárólag így borítékolható az elégedettség, ami ha megvan, akkor biztos, hogy nem kell küzdeni minden áldott reggel a gyerkőccel, hogy legyen szíves, és húzza fel a bakancsát. Meg fogja tenni magától, mégpedig örömmel, mert az adott lábbeli tényleg úgy néz ki, ami számára tetszetős, ami neki egyet jelent a menővel.

Hol marad a praktikum?

Sok szülő ezen a ponton elbizonytalanodik, mert úgy tűnhet, mintha a funkcionalitást támogató jellemvonásoknak nem lenne túl nagy szerepe a választási folyamatban. Igaz, hogy első a kellem a gyerkőcök szemében, de ezen túl miért ne lehetne az alapján szűkíteni a kört, hogy amúgy praktikum tekintetében az egyes kollekciók tagjai hogyan teljesítenek? A CCC széles választékában megannyi gyermek bakancs áll sorban a figyelemért, úgyhogy bőven akadnak ideális alternatívák. A cipőgyártókról elmondható, hogy tudják mik azok a tulajdonságok, amik különösen vonzóak a gyermekeknek tervezett lábbelik esetében. Megerősített sarok és orr, vastag, ellenálló talp és szár, és persze a tépőzár sem hátrány. A kötős típusok is népszerűek, de csak azon lurkók körében, akik már magabiztosan kötik meg a cipőfűzőiket. Ha ez még nincs meg, akkor nem érdemes erőltetni, mert túl sok bizonytalanságot hozhat magával egy olyan bakancs, ami aktuálisan még nem hordható – legalábbis a gyermek szemében. A vízlepergető kivitelt azért nem említettük külön, mert ennek a megléte természetes. Összefoglalva: az esztétikumot követően semmiképpen sem célszerű félvállról venni a hasznosság kérdését sem.