Hogyan működnek a fehérítő termékek?

A fehérítő csíkok a válasz? Kezdetnek vizsgáljuk meg, hogyan működik bármelyik fehérítő termék. Ha fehérítő csíkokat vagy fehérítő gélt használ, az eljárás egyszerűnek tűnik, ami bizonyos mértékig így is van. A termékek hidrogén-peroxidot vagy karbamid-peroxidot tartalmaznak. Mindkét fehérítőszer hasonló módon működik.

A hidrogén-peroxid vagy a karbamid-peroxid, a hatóanyag, egészen a fogzománcon keresztül behatol a dentinrétegig. A foltok ott rakódnak le, majd a fehérítőszer feloldja őket. Ez a foltok elfedésével azonnal fehéríti a fogakat. Így működik a fogfehérítő matrica.

A fogfehérítő termékek mind egyformák?

Az, hogy a Crest Whitestrips és más termékekben olyan összetevők vannak, amelyek hasonlóak a professzionális fogfehérítőkben találhatóakhoz, nem jelenti azt, hogy felcserélhetők lennének egymással. Mindegyik fehérítő fő összetevője a peroxid, de a hasonlóságok itt véget érnek.

Az elsődleges fehérítő anyagon kívül a többi vegyi anyagnak is van hatása. A professzionális kezelés során például a fogorvos fluoridot használhat, hogy segítse a zománc romlásának megelőzését. Ezenkívül ez a hozzáadott összetevő enyhíti az ínyirritációt és az érzékeny fogakkal kapcsolatos aggodalmakat, amelyek az olyan fogfehérítő csíkokkal, mint a Crest Whitestrips, kapcsolatosak.

A fehérítő csíkok vagy termékek használata előtt tegye meg a következő óvintézkedéseket

Egyes fogfehérítő matricák klór-dioxidot, fehérítő vegyi anyagot tartalmaznak. Bár ez a vegyi anyag a fehérítőcsíkokban és más eljárásokban használt hidrogén-peroxidnál gyorsabban fehéríti a fogakat, káros lehet.

Bármilyen fogfehérítési eljárás megkezdése előtt konzultáljon fogorvosával. Az elszíneződések nem minden formája kezelhető fogfehérítő csíkokkal vagy kezelésekkel. A foghéjakon a fogfehérítő kezelések nem működnek, és súlyosbíthatják a már meglévő fogászati problémákat, például a fogszuvasodást és az ínybetegségeket.

24 óra