Mivel foglalkozik a bérszámfejtés, és hogyan járul hozzá az üzleti sikerhez?

A bérszámfejtés az egyik legfontosabb könyvelési feladat, hiszen közvetlen kapcsolatban áll a munkavállalókkal. Hatása azonban a vállalatok eredményességében, sikerében is megnyilvánulhat. Ismerkedjünk most meg ezzel a területtel közelebbről!

A bérszámfejtés jelentése

A Gert-Tax könyvelőiroda bérszámfejtőinek legfontosabb feladata, hogy minden, a vállalattal munkaviszonyban vagy megbízási jogviszonyban álló személy esetében elvégzik a munkabér, megbízási díj, jövedelem számfejtését, kiszámolják az ezek után keletkező adó- és járulékterheket, valamint eleget tesznek az ezzel kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettségnek.

A bérszámfejtő felel tehát azért, hogy minden dolgozó számlájára pontos időben és összegben megérkezzen a kifizetés. Emellett azonban számos más feladata is van, hiszen a táppénzen, szülési szabadságon, kiküldetésen lévő munkavállalókkal kapcsolatos tevékenységeket is el kell végeznie. Kapcsolatot tart a munkavállalókkal, rendszeres adminisztrációs feladatokat lát el részükre, különböző nyilvántartásokat vezet, illetve adatszolgáltatással is tartozik a hatóságok felé.

A megbízható bérszámfejtés

Egy bérszámfejtéssel foglalkozó szakember esetében tehát elengedhetetlen a jogszabályok ismerete, a naprakész, magabiztos és gyakorlatias tudás. Annak érdekében, hogy a bérszámfejtés valóban precíz és hatékony legyen, fontos az átláthatóság, a pontosság és a megbízhatóság. Ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson, a bérszámfejtéssel kapcsolatos feladatokat érdemes kiszervezni egy tapasztalt cég számára, mint amilyen például a Gert-Tax könyvelőiroda.

Az átláthatóság biztosításához a különböző folyamatok teljes körű nyomon követhetősége és érthetősége szükséges. Amennyiben az ügyfél tisztában van az egyes feladatokkal és azok elvégzésének módjával, a bizalom is erősebb lesz a könyvelőiroda irányába. 

Ahogy minden könyvelési feladat során, a bérszámfejtés esetében is kiemelt figyelmet érdemel a pontosság, a határidők betartása. Ennek biztosításához pedig a bizalom megléte is elengedhetetlen, hiszen a munka oroszlánrésze szenzitív adatok felhasználásával történik. 

A bérszámfejtés online is lehetséges

Manapság egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a fizikai korlátokon átívelő online megoldások. A bérszámfejtéssel kapcsolatos feladatok szintén elvégezhetők online, személyes megjelenést nem igénylő formában is. 

Az online bérszámfejtés azonnali, pontos és hatékony megoldást kínál a vállalatok számára. Az automatizmusok alkalmazása csökkenti a hibázás lehetőségét, az adatok állandó rendelkezésre állása pedig nagyban hozzájárul a döntések gyors meghozatalához. A bérszámfejtés kiszervezése kis, közepes és nagy méretű cégek számára is ideális megoldás lehet az ezzel kapcsolatos tevékenységek szakszerű elvégzésére. 

24 óra