Keskeny mosogatógép: megéri vagy sem?

Amikor otthonra keresünk új háztartási berendezést, akkor van pár tényező, amit nem árt figyelembe venni. Az aktuális igényeink, a háztartás mérete, valamint a piacon fellelhető típusok nagyban befolyásolják, hogy vajon mit tudunk beszerezni otthonra.

A mosogatógépek terén egyre többen döntenek a keskeny típusok mellett, főleg akkor, ha szűk a hely és kicsi a konyha mérete. Az alábbiakban arról lesz szó, hogy kinek éri meg ez a megoldás.

Megéri a beruházás?

Az onlineMárkaboltok keskeny mosogatógépei bár elsőre talán kicsinek tűnhetnek, valójában nem sokkal kisebbek, mint a hagyományos változatok. Az egyik fő előnyük, hogy időt takarítanak meg, hiszen általa időt szabadíthatunk fel, nem kell a mosogató felett tölteni a fél estét vacsora után.

A másik pozitívuma, hogy a mosogatás sokkal higiénikusabb, hiszen magasabb hőfokon tisztít, a kezünk azt már nem bírná ki. Nem beszélve arról, hogy a vízfogyasztás csökken a kézi mosogatáshoz képest, ami pénzt takarít meg, ráadásul környezetbarátabb és energiatakarékosabb.

Bármennyire meglepő, a kézi mosogatásnál használunk áramot, hiszen a vizet valaminek fel kell melegítenie, amely áramfogyasztással jár. Ez általában megegyezik a mosogatógép által használt mennyiséggel, tehát garantáltan nem nő meg az áramszámla. Mindez energiacímke függvénye, egyes keskeny, 10 terítékes változatok 100 ciklus alatt 76 kwh áramot használnak fel, ami egy mosogatásra vetítve igen alacsony összeget jelent.

Miért a HOMEFORT keskeny mosogatógépei a legjobb megoldások?

A HOMEFORT márka a hazai háztartásoknak tervez és gyárt berendezéseket, amelyek megbízhatóak, egyszerűen kezelhetőek és alacsony energiafogyasztással működnek. Ezek a készülékek még stílus szempontjából sem térnek el a nagyoktól, minden tekintetben megfelelnek a mai kor elvárásainak. Mindegy tehát, hogy egy modern vagy egy hagyományos konyhába keresünk készülékeket, ezek garantáltan megállják a helyüket. Mivel ráadásul könnyű őket kezelni, így még az idősebb korosztály számára is megéri beruházni egy keskeny mosogatógépre.

A HOMEFORT gyártmányok kijelzőjének kezelése egyszerű és átlátható, mutatja az időt, a késleltetési időt, a hibakódokat, illetve jelzi a só vagy éppen az öblítő hiányát. A program beállítást is itt lehet elvégezni.

A belső kialakítás

Mivel 3 kosaras rendszerük van, így a legfelső az evőeszközöknek ad helyet, azok nem vesznek el helyet az alsó kosárban, sokkal biztonságosabban mosogatja el az evőeszközöket. A felső kosár állítható magasságú és pohártartót tartalmaz, a legalsóba pedig a tányérok és a nagyobb lábasok kaphatnak helyet.

Elmondható tehát, hogy egy keskeny mosogatógép lehet ugyanolyan jó, mint egy nagyobb darab. Más kérdés, hogy egy 2-3 fős háztartás számára nincs is szükség egy nagyobb változatra, márpedig az emberek nagy része így éli mindennapjait. Egy nagycsaládnál, akik panelben élnek, szintén jobb egy kisebb méretű kivitel, ami mellett akad hely a többi készülék számára.

24 óra