Nyugati panaszokra keleti gyógymódok

Az akupunktúra és a köpölyözés csökkenti a fájdalmat, míg a moxa terápia és a tuina masszázs erősíti az immunrendszert. A nyugati orvostudomány szemléletben is fejlődik, és egyre gyakrabban ad teret a kínai orvoslás ősi erejének. Minderről sokat megtudhatnak cikkünkből azok, akik nyitottak az alternatív, kiegészítő kezelési technikákra.

A test és a lélek, valamint a környezet egymással harmóniában létezik és működik, amelynek megbomlására a betegségek figyelmeztetnek. A kínai gyógyítók az egyensúly helyreállításhoz évezredes, természetes módszereket használnak, amelyek mára a modern orvostudományban is kivívták a helyüket. 

Ilyenek a Perfect Laser hagyományos kínai orvosláson alapuló, népszerű és kevésbé ismert technikái: az akupunktúra, a köpölyözés, a moxa terápia és a tuina masszázs. 

Akupunktúra

Az akupunktúra az egyik legismertebb kínai gyógymód, amelyet világszerte alkalmaznak. Vékony tűket szúrnak a test meghatározott pontjaiba, hogy serkentsék a test öngyógyító folyamatait. Leggyakrabban kúraszerűen, hormonterápiával, fitoterápiával és orvosi kollagén terápiával kombinálják. 

Köpölyözés

A köpölyözés során speciális, harang alakú üvegpoharakkal vákuumot hoznak létre a bőrön, ami fokozza a vér keringését és a nyirok áramlását, így támogatva a méreganyagok kiürülését. A köpölyözés különösen hasznos hát- és nyakfájdalmak kezelésében, valamint a sportolók regenerációjában.

Moxa terápia és tuina masszázs

A moxa terápia a fekete üröm jótékony hatására épít. A gyógynövényt a test egy-egy pontja közelében égetik el, hogy felmelegítsék. Ezzel serkentik a vérkeringést, ami elősegíti a gyógyulást és csökkenti a fájdalmat.

A tuina masszázs során a test energiapályáit stimulálják nyomás, dörzsölés, ütögetés és más mozdulatok révén. A kezelések hozzájárulnak ahhoz is, hogy újra harmóniába kerüljön a test és az elme, javuljon a közérzet.

Milyen panaszok esetén hasznos a kínai orvoslás? 

  • Menstruációs zavarok esetén az akupunktúra és a moxa terápia enyhíti a tüneteket és segít a hormonális egyensúly helyreállításában.
  • Az akupunktúra a tuina masszázzsal párosítva hatékonyan oldja a feszültséget, javítja az alvás minőségét, a mentális egészséget.
  • Gyakori vizelési inger és prosztataproblémák esetén az akupunktúra és a köpölyözés támogatja leginkább a gyógyulást.
  • Az emésztési zavarok, például székrekedés és hasmenés gyakran javulnak az akupunktúra és a moxa terápia hatására. 
  • Ősi tudással a megelőzésért

A mozgásszervi funkciók javítása, a sugár- vagy kemoterápia utáni rehabilitáció, de még a szenvedélybetegségek esetén is hatékonyak az ősi módszerek. A kutatások, hatásvizsgálatok máig nem értek véget. 

A modern orvostudomány a legújabb felismeréseket alkalmazva mind pontosabb és személyre szabottabb kezeléseket kínálhat. A tradicionális tudás továbbörökítésével pedig megerősítik bennünk, milyen értékes kincsünk az egészségünk, és hogy mennyi mindent tehetünk a megóvásáért. 

24 óra