Milyen szaunakiegészítőkre lehet szükségem?

Amikor már a kiegészítők beszerzésén gondolkodunk, akkor az azt jelenti, hogy egy szauna építése van a tervezés fázisában vagy már akár zajlik is éppen. Bizonyos kiegészítőket érdemes már jó előre megvásárolni, illetve a beépítésükről idejekorán gondoskodni, mert az építmény kialakítását befolyásolhatja. (X)

Más kiegészítők megvétele később is megtörténhet, amikor már áll a házikó vagy a kabin és szeretnénk még teljesebbé tenni az élményt.

 

Komplett wellnessélmény

Az e-kert.hu szaunakiegészítők kínálatán kívül természetesen itt mindent egy helyen, egy teljes építményt is meg tudunk vásárolni. A webshop munkatársai, ha kell segítenek mindenben, kezdve az ötleteléstől, tervezéstől egészen az összeállításig, beüzemelésig, amennyiben erre is mutatkozik igény. 

A weboldalon számtalan különböző kialakítású szaunaház megtalálható, amelyek inspirációt nyújthatnak a saját létesítmény formatervezéséhez. Amennyiben az elérhető modellektől eltérő az elképzelés, azt is érdemes megbeszélni a cég munkatársaival, akik mindenben készségesen segítenek, hogy álmaink szaunája készülhessen el.

Kiegészítők már a felépítéshez is szükségesek, a webshopban ezeket is mind be lehet szerezni, a webáruház biztosít minden szükséges hozzávalót a kivitelezéshez, kezdve a faanyagoktól egészen az olyan létfontosságú elemekig, mint például a fényterápiás világítás.

Minden a tervezéssel indul

Az első lépés annak eldöntése, hogy kültéri vagy beltéri szauna kerül kialakításra, hiszen ez már alapjaiban befolyásolja a kiegészítők listáját. Ezt követően nagyon fontos azt kitalálni, hogy egy nagyobb méretű építményt szeretnénk, vagy elegendő egy kabin, amely beltérre is kerülhet. Szaunaház esetében az alaprajz megadja sok mindennek a helyét, a kabint, a kályhát, kint a pihenőt is megtaláljuk ezeken.

Vannak, akik a hideg vizes részt a házikón belül helyezik el, mások mellette vagy akár kültéren. Ez attól is függ, hogy zuhanyzó lesz, ahová beállnak a vendégek az izzadás után vagy pedig egy merülődézsa.

Ha tradicionális finn szauna mellett döntöttünk…

Finn szauna esetében a wellness élmény hangulatát a kályha adja, hiszen tőle kapjuk a meleget, így mindenképpen kulcsfontosságú az elhelyezése. Azt is el kell dönteni, hogy fatüzelésű vagy elektromos kályháról legyen szó.

A finn szaunák mindig a természet közelébe épültek, így nem meglepő, hogy a fa az uralkodó anyag bennük. Az építmények legtöbb kiegészítője is épp ezért készült fából. Ennek is köszönhető, hogy a dézsafürdő is természetközeli hangulatot áraszt. 

Nélkülözhetetlen kiegészítők az ülő- és fekvőpadok is, de ha már bútorokról van szó, akkor a webáruházból beszerezhetjük a szaunák mellett elhelyezhető dekoratív, fából gyártott nyugágyakat is, amelyek stílusos formatervezésükkel megadják a pihenés felejthetetlen élményét.

Akár finn vagy infraszauna kerül beépítésre, sokan fekve szeretik az izzadást végigcsinálni. Számukra egy fenyőből készült ergonomikus fejtámla ideális választás lehet, amely a többpontos alátámasztásával tökéletes ellazulást biztosít, és még masszírozza is a fejbőrt is.