Megszakította az elterelést? - Fordulat a drogos magyar énekesnő ügyében

“Az elkülönített ügyben továbbra is 4 személy gyanúsítható kábítószer-kereskedelemmel, az egyikük esetében azóta jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettére módosult a megalapozott gyanú, ő jelenleg is letartóztatásban van” - közölte a Naphire.hu-val Dr. Bagoly Bettina.

S hogy mit jelent ez a dílerre nézve? A lap által megkérdezett ügyvéd szerint nem sok jót. Igaz, szerinte sok múlik az ügyvéden is. Dr. Molnárfi István szerint a dílerre 5-től 20 évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kiszabhatnak. “Büntetlen előéletnél 5-7 év között fog kapni. Sokat számít a bíró személye, a védekezés, meg a vádlott, hogy mennyire van kémia közte és az ügyvéd közt. De sok függ attól hogy kemény drog, mondjuk szintetikus kábítószer, vagy partydrogok, vagy marihuána, ami egy könnyebb és kevésbbé veszélyes változat” - folytatta az ügyvéd a Naphire.hu-nak. Azt is hozzátette: bűntetlen előélettel és jó magaviselet esetén az sem kizárt, csak 5 évet kap, aminek a felét kell csak majd leülnie.

Emlékezetes: az énekesnőhöz tavaly ősszel hívtak mentőt és rendőröket a XIII. kerületi otthonába, ahol bódult állapotban találtak rá. 

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra