Emlékszel az X-Akták Scully ügynökére? Ma már nem ismernél rá!

Alig volt huszonhárom éves, amikor beindult a karrierje, 25 évesen pedig már a kanadai Vancouverbe költözött. Ott forgatták ugyanis az X-Aktákat, aminek az egyik főszerepét sikerült bezsebelnie, pedig előtte sokáig hadakozott az ellen, hogy tévésorozatokban játszon. 202 epizód után 2002-ben véget ért a sorozat és bár 2016-ban volt egy visszatérés, Gillian Anderson ezt követően végleg elköszönt a szereptől. Pedig bezsebelt vele Emmy és Golden Globe díjat is David Douchovny oldalán.

A színésznő a sorozat forgatásán ismerte meg Clyde Klotzot, akivel össze is házasodtak. Megszületett Piper, s azóta Gillian életében a központi szerepet ő tölti be. Gillian és Clyde Klotz azonban 1996-ban elváltak. A színésznő az elmúlt huszonöt évben igyekezett mindig követni a divatot, a haja azonban előbb barna, majd szőke lett. A 2016-os visszatérésre szerette volna visszafesteni a legendás vörösre, de a fodrászai nem engedték, azt mondták, sosem lenne már olyan, így parókában állt kamera elé.

Gillian Anderson néhány hete pedig betöltötte az ötvenet. Jó ideje rövidebb a haja és maradt szőke, így ha az utcán szembe jönne velünk, biztos nem ugrana össze a gyomrunk, hogy Scully ügynököt látjuk. és talán az idegenek se rettegnének ma már így tőle.

 

24 óra