Őrizetbe vették Kefírt Thaiföldön!

Kefírnek tíz éve van ingatlanja Thaiföldön. Folyamatosan kiadja, de az év elején mindig ő nyaral ott a szerelmével. Most is így volt, de a bérelt robogó hibája miatt Kefír került nagy bajba.

"Kinyitottam a csomagtartót, és meglátta benne az elektromos cigit. Az addig kedvesen mosolygó, segítőkész rendőrkapitány arca hirtelen eltorzult, és dühödten kérdezte, hogy mi az ott az ülés alatt. Mondtam neki, hogy az elektromos cigim, amire rögtön be is tessékelt az őrsre" - mesélte a Blikknek az énekes.

 

A post shared by Mihalyi Mariann (@mihalyimariann) on

Vannak ugyanis országok, ahol ez elektromos cigi be van tiltva, Thaiföld is közzáéjük tartozik. Nem csak a használatát, a birtoklását is büntetik. Kefír a rendőrségen kötött ki, őrizetben.

"35 ezer bahtra akart megbüntetni, ami átszámolva körülbelül 280 ezer forint. Egyszerűen nem értettem, hogy mi baja az elektromos cigivel úgy, hogy nem is használtam. Aztán meg akart büntetni újabb 35 ezer bahtra, amiért nem volt nálam az útlevelem. Ezt sem feltétlenül értettem, mert thai jogosítványom van, amiben az útlevélszámom is szerepel. Teljesen reménytelen volt a szituáció, ezért hívnom kellett a thai rendőr ismerősömet" - magyarázta az énekes.

Végül - az ismerősnek is köszönhetően - negyvenezer forintos büntetéssel úszta meg a kalandot.