Egészséges reggel: a kardiológusok ezt a reggelit ajánlják
A nap első étkezése nemcsak energiát ad a következő órákra, hanem hosszú távon meghatározza a szív- és érrendszer állapotát is. Kardiológusok szerint óriási különbség van egészséges és egészségtelen reggeli között: az egyik segít stabilizálni a vércukorszintet és csökkenteni a gyulladást, míg a másik akár évekkel növelheti a szívbetegségek kockázatát.
Szerencsére létezik egy egyszerű, tápláló reggeli, amelyet a szakértők előszeretettel ajánlanak – nemcsak szívbarát, de finom és könnyen elkészíthető is.
A kardiológusok kedvence: rostban gazdag zabkása
A szakértők szerint a szív egészségének megőrzése szempontjából a zabkása az egyik legjobb választás. Ennek fő oka, hogy a zab béta-glükánban gazdag, egy olyan oldható rostban, amely bizonyítottan:
- csökkenti az LDL („rossz”) koleszterinszintet
- segít stabilizálni a vércukorszintet
- támogatja az egészséges bélflórát
- javítja az emésztést és csökkenti a gyulladásokat
Ráadásul a zabkása gyorsan elkészíthető, és sokféleképpen variálható.
Hogy mivel érdemes felturbózni? – Ezeket ajánlják a szívgyógyászok! Galéria!
Miért olyan fontos a szívbarát reggeli?
A szakértők szerint a reggeli az anyagcsere „újraindító gombja”. Ha jól választunk, az:
- csökkenti a szívinfarktus és stroke kockázatát
- kordában tartja a testsúlyt
- segít elkerülni a vércukorszint-ingadozást
- támogatja az egész napos koncentrációt és energiaszintet
Egy tápanyagban gazdag, rostos reggeli hosszú távon is képes javítani a szív- és érrendszeri mutatókat.


















