3 hónapig is eláll és friss marad a krumpli, ha így tárolod: nem fog kicsírázni

Van egy trükk, amit ha bevetünk, akár hosszú heteken át friss, kemény és ropogós marad a burgonya anélkül, hogy kicsírázna.

A sokoldalú krumpli

A burgonya sokoldalú alapélelmiszer, mert könnyen termeszthető, magas tápértékkel rendelkezik, és számos formában elkészíthető. Keményítőtartalmának köszönhetően fontos energiaforrás, de jelentős mennyiségben tartalmaz rostot, C-vitamint, B6-vitamint, valamint káliumot is, ami segíti az idegrendszer működését és a vérnyomás szabályozását. Konyhai felhasználása rendkívül változatos: lehet főzni, sütni, pürésíteni körethez, de akár tésztákba, kenyérfélékbe is felhasználni. Szénhidráttartalma révén kiváló energiaforrás, miközben a szervezet számára hasznos antioxidánsokat és ásványi anyagokat is biztosít. De vajon hogyan tudjuk úgy tárolni, hogy akár 3 hónapig is elálljon anélkül, hogy kicsírázna? Most eláruljuk!

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

Lapozz a részletekért!

trükk