3 hónapig is eláll és friss marad a krumpli, ha így tárolod: nem fog kicsírázni

Okos konyhai praktika

A burgonya tárolása nem mindig egyszerű feladat, hiszen ha többet veszünk annál, mint amit 1-2 napon belül felhasználunk, akkor a krumpli könnyen kicsírázhat. Fontos, hogy soha ne tároljuk ezt a zöldséget zárt műanyag zacskóban, mert így benedvesedhet - ehelyett rakjuk őket barna papírtasakba úgy, hogy az megfelelően szellőzzön, ezért érdemes apró lyukakat csinálni rá, majd tegyük a burgonyákat sötét, hűvös és jól szellőző helyre. Az ideális hőmérséklet számukra 7 és 10 fok között van, de az is kulcsfontosságú, hogy elkülönítsük az olyan gyümölcsöktől és zöldségektől, mint az alma, a banán, a dinnye, a paradicsom, az avokádó, a körte, a kiwi és a mangó, mivel ezek etiléngázt termelnek, amely érlelőszerként működik.

VIDEO
Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok

Leadfotó: 123rf

trükk