Elárulta az orvos a menő trükkjét: így alszik el nagyon gyorsan

Dr. Scott Walter, az amerikai Colorado államban található Denver bőrgyógyásza azt állítja, hogy erre a "kognitív agytrükkre" nyugodtan támaszkodhatsz a gyors elalvás érdekében. Bonyolult? Elmagyarázzuk.

"Ez egy módja annak, hogy átrendezzük vagy átszervezzük a gondolatainkat, hasonlóan ahhoz, mintha egy kártyapaklit kevernénk meg. Alapvetően eltereled az elmédet a tudatos gondolatmintáktól, amelyek esetleg ébren tartanak" - mondta az egészségügyi szakember a TikTok videójában, amit már több millióan láttak. Sokan szenvednek krónikus alvászavarokban, és küzdenek az elalvással akár minden nap, akár a hét több napján is. 

Veszély

Ez nem veszélytelen! A hosszan tartó alváshiány különböző egészségügyi problémákhoz vezethet, többek között magas vérnyomáshoz, magas koleszterinszinthez, cukorbetegséghez, stroke-hoz, elhízáshoz és depresszióhoz - írja a New York Post. Az orvos lmondta, hogy "trükkje" "abszolút megváltoztatta a dolgokat" számára, és elmagyarázta, hogy ez a módszer "utánozza az úgynevezett mikrotereket, amelyek az alvásba való átmenet során keletkeznek, és tudatják az agyval, hogy biztonságosan el lehet aludni".

De hogyan működik? Nos, ezt is pontosan elmondta!

Lapozz a folytatásért!

24 óra