Elárulta az orvos a menő trükkjét: így alszik el nagyon gyorsan

Dr. Scott Walter elmagyarázta, hogyan lehet kihasználni ezt a technikát: "Egyszerűen csak véletlenszerű szavakra vagy tárgyakra kell gondolni, amelyeknek semmi közük egymáshoz" - mondta. "Például tehén, levél, szendvics, vaj, máj és hasonló dolgok. Csak véletlenszerű szavak, amelyeknek nincs értelme"."

Egy másik stratégia az, hogy válasszunk ki egy betűt az ábécéből, és "számoljuk a szívverésünket. Minden nyolc dobbanásonként gondolj egy szóra, ami azzal a betűvel kezdődik". Kezdj például azzal, hogy csak olyan szavakat képzelsz el, amelyek "r" betűvel kezdődnek, például "rágó", "rajz", "rózsa". Ha nem jut eszedbe több "r" betűs szó, válts például "e" betűre, és így tovább. Csak 10-15 perc és már alszol is.

@denverskindoc Stitch w/ @sidneyraz say goodbye to the Sunday Scaries and fall asleep quickly with this doctor approved sleep hack! #sleephack #todayilearned #wishiknew #howtofallasleepfaster #cognitiveshuffling #cognitiveshuffle #sleephelp #doctor #medicine #sleep #sundayscaries #doctorhack #fallingasleep #anxiety ♬ original sound - Dr. Scott Walter | Derm

"Egy olyan technika, mint a kognitív keverés, segíthet az idegrendszernek ellazulni és álomba merülni" - mondta Dorsey Standish idegtudós az Eat This, Not That!-nek. Ha ezzel a technikával még mindig nem tudsz ellazulni és elaludni, akkor kipróbálhatsz "más tudatos alvási technikákat, például a mélylégzést hosszabb kilégzéssel" - tanácsolta Standish.

A legfontosabb, hogy ne gondolkodjunk túl sokat.

Címlapfotó: TikTok/denverskindoc

24 óra