Ezekkel a trükkökkel a karácsonyfád sokkal tovább fog tartani - Fotók

Vágd a törzset vízszintesen

Annak érdekében, hogy a karácsonyfa a lehető leghosszabb ideig tartson, a törzset vízszintesen kell levágni - vagy úgy kell megvenni, ahogy van. A fa a törzs keresztmetszetén keresztül könnyebben veszi fel a vizet és szállítja azt a tűlevelekhez.

Fotó: 123rf.com-illusztráció

Tárold a karácsonyfát friss levegőn

Ha nem állítod fel és díszíted fel a karácsonyfát rögtön a megvásárlása után, akkor ideális esetben a szabadban, friss levegőn kell tárolni. A legjobb egy árnyékos hely, ahol a fa kaphat egy kis esőt: a sok napsütésben ugyanis gyorsabban kiszárad.

Kerüld a nagy hőmérséklet-különbségeket

A kintről a meleg otthonba való költözés elég sokkoló lehet a karácsonyfa számára. Minél melegebb van egy szobában, annál több vizet von el a száraz levegő a tűleveleiből. Ezért tilos a karácsonyfát közvetlenül a fűtőtest mellé állítani. Egy Nordmann-fenyő 10-14 napig bírja egy 21 fokos szobában.

Fotó: 123rf.com-illusztráció

Ne hagyd kiszáradni a törzset

Ahhoz, hogy a fa ne száradjon ki, fontos, hogy a karácsonyfa törzse mindig vízben legyen. Kezdetben a törzs rövid idő alatt sok vizet képes magába szívni, így az erre alkalmas állványt általában egy nap után újra fel kell tölteni. Ezt követően néhány naponta ellenőrizni kell, hogy van-e még elég víz benne.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra