Megdöbbentő részleteket közölt a rendőrség: így került elő az ellopott 4,5 milliós luxuscipő - Fotók

Néhány órája robbant a hír: előkerült a március elején meglovasított luxuscipő. A rendőrség azonban csak most tett közzé egy részletes bejegyzést, hogyan bukkantak a nyomára. 

"A Tegyük félre, hogy miért kerül egy edzőcipő annyiba, mint egy kisebb köröstarcsai családi ház. Négy és fél millió forint. Minden annyit ér, amennyit megadnak érte, ha valaki megveszi 4,5 millióért, akkor van üzlet, ez a kereskedelem szabálya. Ha valaki meg elviszi fizetés nélkül, akkor van eljárás, ezt meg a BTK mondja ki" - kezdi az 1. kerületi rendőrkapitányság a Facebook-oldalán. Majd elárulják: egy Heves vármegyei igazoltatás során egy autós elkottyantotta, hogy ő tudja, hol bujkál az egyik G. fivér, akit a hatóság a lábbelilopás ügyében keres. "Nem hazudott. A megjelölt budapesti címen, Újpesten a fővárosi rendőrök március 10-én kora délután elfogták G. Eduardot (35), a helyszínen a lopáskor általa viselt ruhák egy részét is megtalálták, ellenben az égen-földön keresett Louis Vuitton Nike Air Force 1 Low Virgil Abloh sportcipőt nem" - írják. A férfit letartóztatták, a testvére ellen elfogatüparancsot adtak ki.

Majd előkerült a férfi élettársa, aki március 17-én értesítette a rendőrséget, csomagot kapott a postán!

"Március 17-én G. Eduard Budapesten lakó élettársa kereste meg a rendőröket azzal, hogy a Posta értesítette arról, miszerint G. Arturtól egy csomag érkezett számára. Benyomása szerint a csomag tartalma nem lehetett más, mint a hétmérföldes, sokmilliós, országhatárokon átívelő szupercipő. A nyomozók osztoztak megérzésében, ezért a még kézbesítetlen, a Nemzetközi Posta Kicserélő Központnál várakozó küldeményt lefoglalták, majd a benne lévő sneakert bemutatták, annak egyértelmű azonosítása után pedig még aznap vissza is adták a sértettnek" - zárja Facebook-bejegyzését a rendőrség.

24 óra