Végre megvan a vallomás: megtörte a csendet a VV Fanni ügy gyanúsítottja

A Blikk a következőket derítette ki:

A férfi vallomása szerint november 20-án, az eltűnése – és a rendőrség gyanúja szerint egyben halála – napján azért kereste fel Fannit, hogy bevegye őt a cégébe.

– Azért ment a lakására, mert alkalmazni akarta Fannit. A lány munkanélküli volt, és Laci fel tudott volna venni utána állami támogatást – mondta Brodmann Péter, aki szerint ez is azt bizonyítja, hogy a férfinak élve többet ért Fanni, mint holtan. Az ügyvéd hozzátette: Lászlónak a Fannival közös ismerősük mondta meg, hova vigye a lányt.

– Amikor László megérkezett, a lány alélt volt, ő pedig feltételezte, hogy valamilyen szer hatása alatt állhatott. Azt mondta neki egy közös ismerősük, hogy vigye a lányt egy megadott helyszínre egy megadott időpontra. Ekkor követte el a legnagyobb hibát, hogy nem a mentőket vagy a rendőröket hívta. Jóhiszeműen­ úgy gondolta, a lány sem akarná, hogy kórházba vigyék, mert akkor bajba kerülhetne ő is és az is, aki a szert Fanninak adta – taglalta az ügyvéd. Egykori védence azt mondta Brodmannak, hogy ezek után az autójába tette a magatehetetlen Fannit. Ekkor készített róluk felvételeket a biztonsági kamera. Azt soha nem is tagadta, hogy ő látható a fotókon a magatehetetlen lánnyal.

– Elment a megadott helyre, átadta Fannit, majd László elutazott Siófokra. Többet az ügyről nem tud. Az sem lehetetlen, hogy Fanni még életben van – mondta az ügyvéd, hozzátéve, bízik rokona igazában.

– Egynapos kora óta ismerem Lászlót, mindig is jó viszonyban voltunk. Ő egy álmodozó, jólelkű gyerek volt világ életében. Én és a családja is hiszünk neki, és tudjuk, hogy nem ő ölte meg Fannit, és maximálisan mellette állunk. László egyszerűen rosszkor volt rossz helyen, és hagyta, hogy megvezessék – jelentette ki az ügyvéd.

Lichy József, Fanni családjának ügyvédje másként gondolja.

– Ez egy életszerűtlen zagyvaság. Kapásból több ponton is lehet cáfolni az elhangzottakat, hiszen hogy jut be valaki egy másik ember lakásába, miért nem riasztja a mentőket, ha látja, hogy az illető rosszul van, és főleg, miért vállal olyan kockázatot, hogy odaadja ismeretleneknek? Nagyon szeretnénk tudni, hogyan ölték meg Fannit – mondta a jogi képviselő.

DNS-mintát kértek tőle

Brodmann Pétert ügyvédként kizárták az ügyből, tanúként szeretné meghallgatni a rendőrség egy, az autóban talált kötél miatt, DNS-mintát is kell adnia. – A bizonyítékon a gyanúsított DNS-e, valamint vélhetően Fannié található, a harmadik minta tulajdonosát még keresik. Az biztos, az enyémmel nem egyezik majd, én az előzetest megelőzően augusztusban találkoztam az unokaöcsémmel – mondta Brodmann, akinek múlt pénteken kellett volna mintát adnia, ám nem ért rá, így később kell ezt megtennie.