Mi a vintage fürdőszoba titka?

A vintage fürdőszoba kialakítása az egyik legszebb és legkényelmesebb kialakítás, amelyet egy hagyományos fürdőszobában megvalósíthatsz, ugyanis számos gyönyörű és jól működő berendezési tárgyat és kiegészítőt használhatsz.

A fürdőszoba kialakítása fontos lépés egy otthon berendezésekor. Ez ugyanis az otthonok legintimebb része, amely rendszerint csak a háziak kényelmét szolgálja, nekik ad lehetőséget az elvonulásra, pihenésre, ugyanakkor a napi többszöri használat révén a lakás egyik legforgalmasabb pontja. Kialakítása a funkció és az esztétika szempontjából is lényeges kérdés, számtalan stílus közül választhatunk. 

A szaniterek és kiegészítők mellett a fürdőszobabútor stílusa is meghatározó az összahatás érdekében, ezért körültekintően, az igényeket átgondolva és az ízlésünket figyelembe véve kell választani. 

Milyen a vintage fürdőszoba?

A dizájn világában mindig is voltak olyan stílusok, amelyek visszahozták a múlt szépségeit és hangulatát. A vintage fürdőszoba stílus az előző évszázadokra emlékeztet bennünket, miközben egyedi és meghitt légkört teremt a csendes zugot kínáló helyiségben. 

A legjobb vintage berendezési tárgyak közé tartoznak a helyiségnek hangsúlyt adó talapzatos és kerámia mosdók, a szabadon álló, lábas kádak, a múltat hűen idéző és elegáns sárgaréz, arany vagy réz kivitelű csövek és csaptelepek, az üveg tárolók, illetve más hasonló berendezési tárgyak. 


 
A vintage fürdőszobákban használt klasszikus csempék színe a fehér, a fekete, a szürke és más semleges színek, kedveltek a hexagonális vagy klasszikus négyzetminták, a metrócsempék és a virágos motívumok, ugyanis ezek különleges hangulatot teremtenek. 

A kialakítás egyéb szempontjai

A rendelkezésre álló hely fontos szempont a fürdőszobában is, és mivel ezt minden egyes nap használjuk, gondoskodni kell arról, kényelmes területet alakítsunk ki.

Nem lehet tökéletes a fürdőszoba kialakítása, ha nincs elegendő és dekoratív világítás. Amennyiben kellően nagy a belmagasság, a mennyezeti világítás akár csillár is lehet, a vintage stílus ezt is megengedi. De bármilyen típust választasz, győződj meg róla, hogy vintage fürdőszobai anyagokat és felületeket használsz! Az arany - akárcsak a csaptelepek, tükörkeretek esetében - a világításnál is gyönyörű. 

A falra akasztott fotók, festmények szintén stílusosan hangsúlyozzák a dizájnt, ahogyan a faliórák is hatékonyak dekorációs darabként. 

A kényelem mindenek felett

Bár a vintage stílus az elmúlt évtizedeket idézi, a modern komfort is fontos szempont, így egy vintage fürdőszoba része lehet egy kényelmes zuhanykabin vagy praktikus szekrény, annak érdekében, hogy a fürdőszoba ne csak szép, hanem funkcionális is legyen.
 
A vintage fürdőszoba tökéletes választás a romantika kedvelőinek, ugyanis az időtlen bútorok és berendezések szépsége, a sítlushoz illő színek által meghitté varázsolják a teret, egyedülálló légkört teremtve.