Ne edd meg! Mérgező anyag lehet a Spar és Auchan népszerű kenyerében

Májkárosító, rákkeltő anyaggal lehet szennyezve a két áruházlánc által forgalmazott termék. Visszahívták.

A Spar és az Auchan a honlapján tette közzé, visszahívják az egyik népszerű terméküket, mert a hatóságok vizsglata alapján mérgező anyag lehet benne. "Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a beszállítótól (Abonett Élelmiszergyártó és Kereskedelmi Kft) kapott értesítés alapján, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. által forgalmazott alábbi terméket:

Abonett gluténmentes extrudált kenyér, zöldségekkel 100 g (minőségmegőrzési idő: 20.08.2023)hatósági kötelezésre (határérték feletti aflatoxin tartalom) a forgalomból kivonjuk.

Ezen terméket áruházainkba történő visszahozatal esetén visszavásároljuk, a termék vételárát visszatérítjük" - közölte a Spar a honlapján. Hozzátették: az érintett terméket 2022.08.15-ig van lehetőség visszavinni az áruházaikba, a határidő lejárta után visszavételi igényükkel az Abonett Élelmiszergyártó és Kereskedelmi Kft-t lehet keresni.

Fotó: Nébih

Az Auchan közleménye a termékkel kapcsolatban itt érhető el!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is közzétette a termékvisszahívásról szóló hírt. A honlapjukról az is kiderül, "az aflatoxinok már nagyon kis mennyiségben is mérgező, májkárosító, rákkeltő, a sejtek örökítő anyagát és a szervezet védekezőrendszerét károsan befolyásoló vegyületek. "Nagy mennyiségben gyors lefolyású, akut mérgezést is okozhatnak, melynek során a kialakuló súlyos májelégtelenség akár halálhoz is vezethet" - írják.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el!

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra