Kiderült: koronavírus-fertőzött volt Bálint gazda!

Gyász

Kiderült: koronavírus-fertőzött volt Bálint gazda!

Alig egy hete hunty el Bálint György kertészmérnök, volt országgyűlési képviselő, akit az ország Bálint gazdaként ismer. A Blikk hre szerint koronavírus-fertőzött volt.

A 480 ezer követővel rendelkező Facebook oldalán jelent meg a szomorú hír július 21-én, hogy Bálint gazda, aki júliusban ünnepelte volna a 101. születésnapját örökre lehunyta szemeit. A Blikk most arról ír, hogy az ország kedvence koronavírus-fertőzött volt. Otthonuk ajtaján ott virít a piros cédula, felesége egyik közeli hozzátartozója pedig meg is erősítette a hírt.

"Sajnos igaz, kár lenne tagadni. Gyurka koronavírus-fertőzött volt" 

– kezdte a Blikknek Bálint György özvegyének egy közeli hozzátartozója. "Szegény gyászoló felesége karanténban van, a gyerekei sem lehetnek mellette a nehéz pillanatokban. Összetört, nem képes semmit mondani. Egyelőre egészséges, rajta is elvégezték a tesztet, ami negatív lett. Egy hete vasárnap halt meg Gyuri bácsi, a feleségével pedig csak másnap közölték: az elhunyt a kistarcsai kórházban elvégzett utolsó koronavírus-teszteredménye pozitív lett, ő pedig karanténköteles emiatt." - tette hozzá.

Bálint gazdát négy napig a siófoki kórházban kezelték, ahol egy negtaví tesztje lett. Ezt követően szállították egy főváros közeli intézménybe, ahol a második tesztje is negatív lett. A létoldali tüdőgyulladás miatt készült újabb teszt nála, ami már kimutatta a vírust, de Bálint György addigra meghalt.

Címlapfotó: Facebook/balintgazda

24 óra