Ezért ne melegítsd soha a burgonyát a mikrohullámú sütőben
A burgonya újramelegítése nem nagy ügy, igaz? Így bizony. De: van egy apróság, amit mégis érdemes szem előtt tartani. Mert a krumplit soha ne tedd mikrohullámú sütőbe – és ennek jó oka van.
A burgonya az egyik legkedveltebb alapélelmiszer. Sokféleképpen el lehet készíteni – elég, ha csak köretként gondolunk rá, a sült burgonyán, gratinon vagy krumplipürén át. Ha az étkezés után marad egy kis burgonyád, másnap természetesen újramelegítheted – csak ne használd erre soha a mikrohullámú sütőt.
Ezért soha ne melegítsd újra a burgonyát a mikrohullámú sütőben
Ha a burgonyát nem közvetlenül a hűtőbe tesszük, baktériumok képződhetnek rajta. A mikrohullámú sütőben való melegítés sem jó ötlet, mert a krumpli nem melegszik át eléggé – ez pedig azt jelenti, hogy a kórokozók nem pusztulnak el. Ilyen esetben kritikus mennyiségű hisztamin is keletkezhet, ha a burgonya nem melegszik fel rendesen, vagy hosszabb ideig szobahőmérsékleten marad. A baktériumok ilyenkor nagyon jól érzik magukat, és rövid idő alatt gyorsan elszaporodhatnak.