Ezért ne melegítsd soha a burgonyát a mikrohullámú sütőben
A nem megfelelően tárolt és melegített burgonya miatt egészségügyi problémák léphetnek fel – a legrosszabb esetben ételmérgezés is kialakulhat.
Más alternatíva
A burgonyát ideális esetben legalább 70 Celsius-fokon kell főzni néhány percig. Csak ekkor pusztulnak el a baktériumok. Ezért jobb, ha rövid ideig újra megfőzöd a burgonyát egy fazékban. Ha ezt az eljárást követed, semmi sem áll az újrafelhasználás útjába, és biztos lehetsz benne, hogy minden baktérium elpusztult.
Ezekkel az élelmiszerekkel is óvatosnak kell lenned.
A burgonyát általában csak akkor szabad újramelegíteni, ha a lehető leggyorsabban hűtőbe került. Ez más élelmiszerekre is vonatkozik – például a rizsre. Ezt csak akkor lehet újramelegíteni, ha előtte hűtőszekrényben tárolták. A nyers csirkét is mindig távol kell tartani a mikrohullámú sütőtől. Sok kórokozó szaporodhat ott – beleértve a szalmonellát is. A csirkét is legalább 70 Celsius-fokron kell újramelegíteni – és legalább 10 percig.
Általánosságban elmondható, hogy melegíthetünk ételt a mikrohullámú sütőben – elvégre erre való. Bizonyos ételekkel, például a burgonyával, azonban óvatosan kell eljárni. Mivel a mikróban gyorsan felmelegszenek, az emberek hajlamosak így melegíteni őket. A mikró sugárzásának azonban nincs hatása a potenciális baktériumokra – a rövid melegítési idő biztosan nem öli meg őket..














