Ettől a titkos hozzávalótól sokkal puhább és szaftosabb lesz a rántott hús: csak 1-2 evőkanál kell belőle

A titkos hozzávaló, amitől álompuhaságú lesz a bunda

A profi séfek szerint a varázslatos hozzávaló nem más, mint a majonéz. Ha a tojásos keverékhez egy-két evőkanál majonézt adunk, a panír egészen új dimenzióba lép. A majonézben lévő olaj és tojássárgája gazdagítja a masszát, amitől a bunda belül krémesen puha lesz, kívülről viszont aranyszínű, enyhén roppanós réteg képződik. A sütés során a majonéz olajtartalma segít megelőzni, hogy a panír kiszáradjon, így a rántott hús sokkal szaftosabb és ízletesebb marad. Ezt a trükköt nemcsak Magyarországon, hanem több külföldi konyhában is alkalmazzák, ahol a rántott hús vagy a panírozott zöldségek egyedülállóan lágy állagát így biztosítják. Az eredmény pedig minden alkalommal meglepi a kóstolókat: egy olyan rántott hús, amelynek bundája nem kemény, hanem szinte olvad a szájban, miközben megőrzi a jól ismert, házias ízvilágot.

 

Leadfotó: 123rf

24 óra