Hihetetlennek tűnik, de: ezzel a trükkel kétszer olyan finom a görögdinnye

A nyár egyik legnagyobb slágere kétségtelenül a görögdinnye: lédús, frissítő, egészséges, és szinte mindenki szereti. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy létezik egy egyszerű trükk, amivel a dinnye íze sokkal intenzívebbé, édesebbé és élvezetesebbé válik? Hihetetlennek tűnhet, de ez a módszer tényleg működik – és csak pár percet vesz igénybe.

Sózz meg egy szelet dinnyét!

Elsőre furcsának tűnhet – ki tenne sót egy édes gyümölcsre? Pedig a világ számos táján ez régóta bevett szokás, és nem véletlenül. A só ugyanis felerősíti az édes ízeket, miközben csökkenti a kesernyésséget és kiemeli a dinnye természetes aromáit. A trükk az, hogy csak egy csipetnyi sót szórjunk a dinnyeszeletre, majd hagyjuk egy-két percig állni, hogy a só kifejthesse a hatását.

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

Kíváncsi vagy, mi történik ilyenkor? Tudományos magyarázat is van rá! Mutatjuk!

Lapozz a folytatásért!

24 óra