Ha így csinálod a bundás kenyeret, soha többé nem fog szétázni az olajban: egy titkos hozzávaló kell csak hozzá

Viszlát, ázott és szottyos kenyér!

A megoldás nem más, mint egy kevés tejszín a tojásos keverékben. Igen, jól olvastad! Ha egy kis tejszínt keversz a tojásokhoz, az sokkal stabilabbá teszi a bundás kenyér bevonatát, így az nem ázik át és nem szívja magába túlzottan az olajat. A tejszín extra zsírtartalma segít abban, hogy a kenyér külső rétege ropogósabb legyen, miközben belül megtartja a puha, könnyed textúráját. Ezen kívül a tejszín krémesebbé, selymesebbé teszi a tojásos keveréket, így a bundás kenyér nem lesz túl száraz, és nem fog szétesni sütés közben. Ez a trükk különösen akkor működik jól, ha friss, ropogósabb héjú kenyeret használsz, de akár egy kicsit szárazabb kenyérből is csodát művelhetsz vele.

VIDEO
Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok

 

Leadfotó: 123rf

24 óra