Amikor először meglátta a babáját az anya a szülőszobán, rögtön tudta, hogy valami nincs rendben - Fotók

Hónapokig tartó „kórházi látogatások és vizsgálatok” kellettek ahhoz, hogy Selin és férje, Jonathan végre megtudják, mi különbözteti meg lányukat a többi gyermektől: Ava „Treacher Collins-szindrómával” született.

A ritka genetikai rendellenesség többek között az arccsontok és az arcszövetek növekedését befolyásolja. Ausztráliában minden ötvenezredik gyermekből egy érintett. A betegség az érintett gyerekeknél például beszéd- és hallásproblémákban is jelentkezik. Az első napok nem voltak könnyűek a kis család számára. „Nem csak a sokk, a félelem, a szomorúság és az ismeretlenek, az ember a végén mindenféle rossz forgatókönyveket is elképzel” - magyarázza Ava anyukája.

Ava, aki fül nélkül született, mindössze háromhetes korában hallókészüléket kapott. „Olyan pici arca és feje volt, a készülék hatalmasnak tűnt” - mondja Selin. „A mi kis robotbabánknak hívtuk.” A sydney-i kislány most négyéves, és a készülékeknek köszönhetően ma már „rendkívül jól” hall. Az édesanyja pedig bátorságot vett ahhoz, hogy az Instagramon mutassa meg a történetüket és a mindennapjaikat. „Még mindig tanulom, hogyan álljak ki Aváért és a mássággal élőkért, hogy érezzék, hogy meghallgatják, szeretik és bevonják őket” - magyarázza.

Az ausztrál egyébként a kisányát előszeretettel nevezi „Little Face”-nek. Azaz Pici Arcnak.

Címlapfotó: Instagram/littlefacelens

24 óra