Nádszálvékonyra fogyott a 147 kilós nő: keserű, amit erről mond - Fotók

"Ha rendbe hozod a fejed, a súly csak úgy lemegy" - így hangzott az orvos kulcsmondata, a lány ennek hatására ment pszichológushoz.

"2019 júliusában, amikor még mindig túlsúlyos voltam, volt egy pillanat, ami megváltoztatta az életemet. Miután néhány hétig naplóztam, rájöttem, hogy az a negatív narrátor, aki minden gondolatomat irányítja, egyáltalán nem én vagyok. Ez egy olyan hang volt, amelyet a körülöttem lévő emberek és a társadalom által konstruáltam" - mondta a Newsweeknek Piera. A további pszichoterápia során pedig az is kiderült, hogy ötéves kora óta szenvedett egy gyermekkori traumától. Hogy mi volt ez, nem árulta el.

2020 januárjában végül kemény diétába kezdett, folyamatosan ellenőrizte a kalóriabevitelét, és minden nap egy órát sétált. A célsúlyát alig több mint egy évvel később, 2021 márciusában érte el. Végre boldognak érezte magát, de nem a fogyása miatt. "Ismét hangsúlyoznom kell, hogy ez nem a fizikai fogyásnak, hanem az önmagammal való kapcsolaton végzett munkának köszönhető" - mondja, és már határozott konklúziót is levont a saját történetéből

"Az igazi boldogság az, amikor békében vagy önmagaddal, és elégedett tudsz lenni anélkül, hogy a fejed azt mondaná, hogy nem éri meg - mert igenis megéri" - mondta.

Címlapfotó: TikTok/halfofcarla

24 óra