Egy 21 éves fiú bomló holttestére bukkant egy füvet kaszáló ember a fővárosban - Egy 20 éves fiú lehet a gyilkosa

Egy csepeli gyártelepen bukkant rá a füvet kaszáló férfi a holttestre, a rendőröknek sikerült beazonosítaniuk a fiút, akit a nyáron ölhettek meg. Az is kiderült, ki lehet a gyilkosa.

A TWN.hu információi szerint alig két hete, szeptember 16-án talált rá a füvet kaszáló munkás a bomló holttestre a volt csepeli kenyérgyár területén. "A Budapesti Rendőr-főkapitányság először közigazgatási eljárást indított, melynek keretében megállapították, hogy az elhunyt egy 21 éves férfi volt, akinek eltűnését augusztusban jelentették be, azóta kereste a rendőrség" - közölték a zsaruk, és azt is hozzátették: a beszerzett adatok alapján felmerült, hogy bűncselekmény történt, ezért az eljárásba bekapcsolódott a BRFK Életvédelmi Osztálya.

A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a nyomozók azonosítottak, majd szeptember 22-én XXI. kerületi lakcímeikről előállítottak két fiatalembert. "A nyomozás adatai szerint a 20 éves Sz. Bence és a 25 éves Sz. Krisztián, utóbbi kocsijával 2023. július 20-án éjszaka a későbbi áldozattal együtt ment a csepeli gyárterülethez, ahol Sz. Bence megkéselte a sértettet" - közölte a rendőrség a honlapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályán Sz. Bencét emberölés bűntett, Sz. Krisztiánt, aki tudott a gyilkosságról, de nem értesítette a hatóságot, bűnpártolás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A TWN.hu úgy tudja, hogy a két férfi lakásán megtalálták a meggyilkolt fiú telefonját, laptopját, iratait és más értéktárgyait, Sz. Bencétől pedig az elkövetéshez használt, még mindig véres kés is előkerült. "Mindkét gyanúsított beismerő vallomást tett. A BRFK nyomozói őrizetbe vették őket, a bíróság azóta elrendelte Sz. Bence letartóztatását, illetve Sz. Krisztián bűnügyi felügyeletét" - írja a rendőrség. Az egyelőre nem derült ki, mi volt a bűncselekmény indítéka.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra