Feldolgozott hús - A vörös húsok, különösen a kolbásszá, sonkává vagy szalonnává feldolgozott húsok szintén kedvezhetnek az úgynevezett “zsírmájbetegségnek”, ha nagy mennyiségben fogyasztják őket. És ez nem csak a magas telített zsírsavtartalom miatt van így. Az elkészítés is problémás lehet, amint azt egy izraeli tanulmány kimutatta. A hosszan tartó sütés vagy grillezés során úgynevezett heterociklikus aminok keletkeznek, amelyek ugyanúgy elősegítik a gyulladást a szervezetben, mint a cukor. Ez teszi a ropogós szalonnát igazi májkárosítóvá. Különösen azoknak, akik fogyókúráznak vagy anyagcsere-betegségek megelőzése céljából alacsony szénhidráttartalmú diétát tartanak, tudniuk kell, hogy a hús csak mértékkel járulhat hozzá az egészséghez. A fehérjék többségének mindig növényi forrásból kell származnia.
Előző
Következő