Megmérgezték az élettársát - A börtön előtt fogták el az épp szabaduló Bálintot - Videó

Méreg

Két férfit vettek őrizetbe a budapesti nyomozók - a gyanú szerint tavaly megölték egyikük élettársát, hogy megszerezzék lakását és pénzét.

A TWN.hu információi szerint emberölés bűntett minősített esete miatt folytat eljárást a rendőrség két férfi ellen. A police.hu-n megjelent közlemény szerint F. Bálint tavaly határozta el, hogy megöli 44 éves élettársát, hogy megszerezze a nő VI. kerületi lakásának bérleti jogát és hatmillió forintját. "Az akkor 32 éves férfi 2021. június 14-én a megszerezni kívánt lakásban barátja segítségével nagy mennyiségű gyógyszert oldott fel a nő italában, majd miután az asszony elvesztette eszméletét, még több gyógyszert adtak be neki, ami így a halálát okozta" - írják a honlapjukon.

Az is kiderült, eleinte úgy tűnt, hogy a nő saját maga vetett véget a gyógyszerekkel az életének, "idén azonban a fővárosi életvédelmi nyomozók olyan információk birtokában jutottak, melyek alapján nyomozást indítottak". A büntetőeljárás során beszerzett szakértői vélemények és további bizonyítékok alapján F. Bálintot 2022. augusztus 12-én Állampusztán fogták el, amikor más bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztésének letöltését követően szabadult a büntetés-végrehajtási intézetből - írja a police.hu.

Társát, a most 46 éves T. Mihályt a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály segítségével Csepelen fogták el ugyanezen a napon.

Mindkét férfit nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd vették őrizetbe. A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését.​

Címlapfotó: Police.hu/ScreenShot

24 óra