Erre a 16 megyére adtak ki elsőfokú riasztást csütörtökre

Itt a térkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzése szerint csütörtökön ismét a meleg miatt van riasztás érvényben. Szinte az egész országra kiadták.

A TWN.hu információi szerint derült vagy legfeljebb gyengén gomolyfelhős, napos, csapadékmentes idő valószínű csütörtökön. "A keleti, északkeleti szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között alakul. Késő este 21 és 27 fok között alakul a hőmérséklet" - írja a met.hu.Fotó: met.hu

Estére aztán túlnyomóan derült, száraz idő várható. "A keleties szél jobbára mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű, de a hidegre érzékeny részeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet" - olvasható a honlapon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 16 megyére adott ki a hőség miatt elsőfokú figyelmeztetést. "A napi középhőmérséklet az északi, északkeleti országrész és az Alpokalja kivételével többfelé 25, 26, főként a Dél-Alföldön, Duna-Tisza közén, Dunántúl keleti részén, illetve városi környezetben helyenként 27 fok körül várható" - írják.

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra