Idősekre utazott az álmasszőr - Az utcán, boltban környékezte meg őket, majd... - Videó

25 sértettje van annak a különleges ügynek, amelyről az ügyészség tájékoztatta a TWN.hu-t. Az álmasszőr milliókat zsákmányolt. 

Az utcán, boltban, kórházban, de volt, hogy egy templomban szólította le az áldozatait az az 55 éves nő, aki masszőrnek, és egészségügyi dolgozónak adta ki magát. A TWN.hu értesülései szerint a nő 2019. június és 2020. január között sorozatjelleggel követett el bűncselekményeket életkoruknál, vagy egészségi állapotuknál fogva kiszolgáltatottabb helyzetben lévő, illetve ezáltal befolyásolhatóbb személyek sérelmére. "A vádlott a bűncselekményeket Budapesten és más vidéki településeken követte el. A sértetteket jellemzően nyilvános helyeken, az utcán, vagy tömegközlekedési eszközön szemelte ki, de voltak olyanok, akiket kórházban, színházban, vagy templomban szólított meg" - fogalmaz közleményében az ügyészség.

Úgy tudjuk, a nő valótlan néven mutatkozott be, majd beszélgetni kezdett a sértettekkel és a bizalmukba férkőzött. Ezt követően azt állította, hogy egészségügyi dolgozó, ápoló, vagy reumatológus szakorvos, míg mások előtt masszőrnek, gyógymasszőrnek, vagy gyógytornásznak adta ki magát. "A társalgás során a vádlott masszázst ajánlott fel a sértetteknek, majd - akár az engedélyük nélkül is - masszírozni kezdte őket, amelynek során eltulajdonította az ékszereiket, illetve pénzüket" - fogalmaz az ügyészség, de azt is hozzáteszik: ellőfordult olyan is, hogy egyes sértettek a masszázst ígérő vádlottat beengedték az otthonukba, ezekben az esetekben onnan tulajdonította el az értékeket, volt, ahonnan csaknem 3 millió forint értékű készpénzt vitt el.

Az ügynek összesen 25 sértettje van, akik az elkövetés idején jellemzően 70-80 év közöttiek voltak, illetve többüknél láthatóan valamilyen egészségügyi probléma állt fent. A vádlott a sértettektől összesen több mint 6 millió forint értékben tulajdonított el ékszereket és készpénzt.

Az 55 éves nőt az ügyészség, mint többszörös visszaesőt, 25 rendbeli kifosztás bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A vádlott jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztést tölt.

Címlapfotó: Youtube/ScreenShot

24 óra