20 éve szökésben lévő maffiafőnök bukkant fel a Google Street View-n - elfogták! - Fotók

Két évtizede bújkált az olasz Gioacchino Gammino, akit most a Google Street View internetes térképszolgáltatás egyik fotóján szúrtak ki. Elfogták!

Spanyolroszágban haladt el mellette a Google autója, a bújkáló maffiafőnök valószínűleg észre sem vette. A felvétel nyilvános lett, a profi nyomozóknak pedig sikerült beazonosítaniuk a 61 éves férfit. Gioacchino Gammino a Bild.de híre szerint egy Madridhoz közeli spanyol kisvárosban, Galapagerben láható egy  zöldség- és gyümölcs üzlet előtt, amit ő maga nyitott.

Az állán lévő jellegzetes sebhely és a Gammino által a közösségi oldalakon közzétett fényképek alapján az olasz és spanyol nyomozóknak sikerült azonosítaniuk őt.

December 17-én aztán a spanyol hatóságok letartóztatták Gamminót. Ő állítólag meglepődve kérdezte a rendőröktől:

"Hogyan találhattak meg engem? Tíz éve még a saját családommal sem beszéltem telefonon."

 

Fotó: Bild.de

Gioacchino Gammino a Stidda nevű szicíliai maffiához feje volt, amely a legismertebb szervezet, a Cosa Nostra vetélytársa. A hatóságok gyilkosság, maffiaszövetséghez való tartozás és kábítószer-kereskedelem miatt keresték a férfit.

A férfi Spanyolországban bújkált, ahol 1998-ban egyszer már letartóztatták, életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, de 2002-ben megszökött a börtönből. Egy forgatás alatt bújt el statiszták közt, ezt követően tűnt el.

Címlapfotó: Google Street View/Bild.de

24 óra