Letartóztatás: egy 12 és egy 13 éves fiú rabolt ki egy 12 éves kislányt!

Egy 12 és egy 13 éves fiú támadt meg egy 12 éves kislányt. Bántották és a pénzét is elvették.

A rendőrség közleménye szerint egy tatárszentgyörgyi anya kért segítséget 2021. november 28-án kora este: 12 éves kislánya épp a boltba tartott, amikor két unokatestvére megállította, hogy adja oda nekik a pénzét. Miután nemet mondott, ellökték. "A fiúk két oldalról megrúgták a földre esett kislányt, átkutatták kabátzsebeit, majd elvették a bevásárlásra szánt 1.200 forintját.  A helyszínről elszaladtak, áldozatukat pedig a földön fekve sorsára hagyták." - írja a rendőrség a közleményében.

A rendőröknek egyik fiú sem volt ismeretlen, többször kerültek már látókörükbe különböző bűncselekmények - lopás, testi sértés, rablás - elkövetése miatt.

Ellenük már több büntetőeljárás is indult, de az életkoruk miatt nem lehetett őket felelősségre vonni. Azonban most, hogy betöltötték a 12. életévüket, már más a helyzet. Rablás miatt nyomoznak ellenük. A 12 éves fiút a tatárszentgyörgyi otthonában fogták el, részben beismerő vallomást tett. Azt állította, még társát is figyelmeztette: „Ne csináld, mert itt a kamera!”.

Őrizetbe vétele után a rendőrök kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt.

13 éves társa napokig bújkált, végül december 1-jén kora este nagymamája tatárszentgyörgyi otthonában fogták el. Egy szekrény mögött bújt el, nagyszülője hiába győzködte a rendőröket, nincs nála. "A fiú nem ismerte el a terhére rótt bűncselekményt, panaszt nem, de vallomást tett. Mindkét gyanúsított máshogy emlékszik a történtekre, egymástól eltérően nyilatkoztak." - írja a rendőrség.

Az azóta letartóztatott 12 éves fiú, valamint az őrizetbe vett 13 éves unokatestvére ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, egyben kezdeményezték a 13 éves gyermek letartóztatását is.

Címlapfotó: Facebook/PoliceHungary

24 óra