Megölte az újszülött fiát - beazonosították a tettest! - Videó

17 év után került pont egy csecsemőgyilkossági ügy végére. Az apát gyanúsítják.

2004. szeptember 24-én délelőtt egy becsomagolt újszülött holttestére bukkantak Péteriben, egy lomtalanításon. A nyomozás megállapította, a babát meggyilkolták, a tettesnek azonban nem akadtak a nyomára. Az aktát végül tavaly vették elő újra, júniusra pedig 55 főre szűkült a kör, ennyi lehetséges édesanyát találtak a településen. Majd a több gyermekes nők közül egy akkor 48 éves asszony sétált be a Gyömrői Rendőrőrsre és vallomást tett.

"Elmondta, hogy 2004-ben akkori férjével, S. Józseffel élt, közösen nevelték egy éves ikerfiaikat, valamint előző házasságából született három gyermekét. Kapcsolatuk megromlott, férje féltékeny volt, többször megverte, lelki és fizikai terrorban tartotta. Egy őszi hajnalon hasfájásra ébredt, egy órával később egy kisfiúnak adott életet, terhességével nem volt tisztában. A hangokat hallva férje belépett a szobába, meglátta a gyermeket és kiabálni kezdett, felesége hiába kérte, hívjanak mentőt. Amikor az anya a fürdőszobából visszatért sem újszülöttjét, sem férjét nem találta. Később S. József visszaérkezett és megfenyegette, ha bárkinek szólni mer a szülésről, megöli." - olvasható a rendőrség közleményében. 

A nőt akkor is kihallgatták, és bár sejtette, a megtalált cscsemő az ő gyermeke, azt hazudta, nem tud senkiről, aki a közemúltban szülhetett. S. Józsefet 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Az őrizetbe vett és letartóztatott gyanúsított mindent tagadott, állítása szerint fogalma nem volt a terhességről és a szülésről, sőt az akkoriban a környéken nagy port kavart halott csecsemő ügye őt is sokkolta. Feleségét sosem bántotta, apró vitáik voltak, de kezet sosem emelt rá.

Címlapfotó: Youtube/ScreenShot

24 óra