HORRORVIDEÓ: gyerekeket szállító autó csapódott egy furgonba az M3-ason!

Nem mindennapi videót rögzített a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kamerarendszere az M25-ös és M3-as autópálya csomópontjában 2020. szeptember 11-én, pénteken.

A felvételen jól látszik, ahogy egy utánfutót vontató pick up hajt fel az autópályára, majd a 67 éves sofőr váratlanul balra próbált meg felkanyarodni a sztrádára, szembe a forgalommal. "Sajnálatos módon a csomópontnál több jármű is közlekedett, egy személyautónak pedig nem volt esélye, nem tudta kivédeni az ütközést, így nagy erővel becsapódott az autópályán szabálytalanul megforduló járműbe. Az ütközés erejétől a pick up utánfutója leszakadt és az árokba csapódott, és csak a szerencsén és az ott haladó járművek sofőrjeinek jelenlétén múlt, hogy nem történt újabb baleset." - írja a Blikk.hu.

A pick up-ba becsapódott autóban 4 gyermek és 2 felnőtt utazott. 

A kérdéses csomópontban minden szükséges előjelzés adott volt: előjelző és kötelező haladási irányt jelző táblák, maguk a burkolati jelek és a felhajtó ág vonalvezetése is mind egyértelműen úgy volt kialakítva, hogy a sofőrök számára ne legyen kérdés, hogy mely irányba kell haladniuk - írja a lap. A felvételeken jól látszik a balesetet okozó jármű mozgásából, hogy egy ideig szabályosan haladt a felhajtó ágon, de annak az M3-as autópályába való csatlakozásánál meggondolta magát.

Címlapfotó: Youtube/ScreenShot

24 óra