30 éve zúgott bele a világ a Herkules sztárjába: ma már kevesen ismernék fel - Fotó

A 90-es években indult a Herkules című sorozat, ami akkora siker lett, hogy Xena, a harcos hercegnő címen indult egy másik is ennek az apropóján. Mindkettő hatalmas siker lett, a szerepet megkapó színész karrierje pedig berobbant.

Túljátszás, furcsa jelmezek és giccses megvalósítás - a Herkules című sorozatnak már a kezdetektől fogva számos kritikai hanggal kellett megküzdenie, ennek ellenére, vagy talán éppen ezért, hamar abszolút kultikus sorozattá nőtte ki magát, nagy rajongótáborral - írja a Stylebook. A főszerepet Kevin Sorbo kapta meg, aki gyakorlatilag ennek köszönhetően félistenné is vált. De vajon mi történt vele azóta? És ki is ő valójában?

via GIPHY

Az amerikai színész, hogy finanszírozni tudja tanulmányait a Minnesota State University Moorhead-en, az 1980-as években modellként kezdett el dolgozni, és reklámfilmek jól kereső színészévé vált. Olyannyira, hogy Európában és Ausztráliában is számos szerződést kapott. És ezeknek köszönhetőn kapta meg az első filmszerepeit is - írja a lap. Jelöltje volt a „Superman - A Lois és Clark kalandjai” és az „X-akták” főszerepének is, de egyiket sem ő kapta végül. Aztán jött a Herkules és az élete a feje tetejére állt. Az öt filmet követte a sorozat, Kevin Sorbo főszereplésével 111 epizód készült belőle 1995 és 1999 között. A nagy siker ellenére a sorozatot meglehetősen meglepő módon a hatodik évad forgatásának közepén törölték. Ennek több oka is van, többek között az, hogy Kevin Sorbo más projekteknek akart szentelni magát, de az is, hogy a fizikailag megterhelő forgatásokat egészségügyi okokból már nem tudta befejezni, mivel a színész 1997-ben három agyvérzést kapott. Ezekből csak évekkel később épült fel.

S hogy mi van vele azóta? Egy biztos: ma talán már rá se ismernél!

Lapozz a folytatásért!

24 óra