Ötévesen játszott Az élet szép című filmben: fel se ismernéd ma Giosué-t - Fotók

Díjak tucatját, köztük három Oscart söpört be 1997-ben Roberto Benigni filmje, ami egy ovis ksifiúnak is világhírnevet hozott.

20 millió Amerikai Dollárból készült bő huszonöt éve, több mint a tízszeresét hozta be. Az olasz Roberto Benigni huszonévesen lett ismert Olaszországban és ekkor kapta az első szerepeit is. Nagy fordulatot a karrierjében a Nicoletta Braschival való megismerkedése jelentette. A 20 éves lányt 1980-ban látta először, 1991-ben lett a felesége. Producerként és rendezőként dolgozott, közös filmjeik hozták nekik a legnagyob sikereket.

Különösen az 1997-ben bemutatott Az élet szép:

via GIPHY

A történet szerint 1939-ben egy ügyetlen pincér beleszeret egy gyönyörű és jómódú nőbe és éveken át elképesztő ötletességel udvarol neki. Összeházasodnak, gyerekük születik, ám amikor a fasiszták hatalomra jutnak, Guidot és fiukat, Giosuét deportálják. Felesége, Dora önjént megy utánuk. Az apa, hogy kisfiát megkímálje a háború borzalmaitól, elhiteti vele, hogy a haláltábor csak egy játék, aki pedig utoljára esik ki, kap egy tankot. Hogy mi lesz a történet vége? Nos, nem spoilerezzük le.

Azt viszont a rajongóknak megmutatjuk, mi lett a kis Giosué-val azóta!

Lapozz a friss képekért!

24 óra