Ne vedd meg a körtét, ha ezt látod rajta: veszélyes is lehet

A körte az ősz egyik legkedveltebb gyümölcse: édes, lédús és igazi vitaminbomba. De van egy apró jel a héján, ami nemcsak azt árulja el, hogy a gyümölcs már nem friss, hanem azt is, hogy akár veszélyes is lehet elfogyasztani.

Az ősz édes kincse, amit mindenki szeret

Kevés gyümölcs képes annyi formában elvarázsolni az embereket, mint a körte. Frissen harapva roppanós és zamatos, süteményekbe sülve illatos, kompótként pedig a nagymamák kamrájának elmaradhatatlan lakója. Nemcsak ízletes, de egészséges is: magas rosttartalma segíti az emésztést, C-vitaminja erősíti az immunrendszert, antioxidánsai pedig hozzájárulnak a sejtek védelméhez. Épp ezért sokan hajlamosak gondolkodás nélkül a kosarukba dobni a legszebbnek tűnő példányokat a piacon vagy a boltban. Pedig a körte érzékeny gyümölcs – már egy apró sérülés, nyomódás vagy helytelen tárolás is elegendő ahhoz, hogy a belsejében lassan romlási folyamatok induljanak el. Ezeket kívülről nem mindig könnyű észrevenni, de van egy árulkodó jel, amelyre érdemes figyelni. Ha ezt látod a héján, jobb, ha nem viszed haza, mert nem egyszerűen rossz ízű lesz, hanem akár az egészségedre is veszélyes lehet.

 

Lapozz!

24 óra