Ez a titkos összetevő minden sütőtöklevest a következő szintre emeli

Az ősz a sütőtök és a sütőtökleves ideje! Mint a karácsonyfa karácsonykor, a meleg tökleves is kötelező darab az aranyló évszakban. Egy titkos összetevő ezt azonban a következő szintre emeli.

Ősz

Az ősz számos gyönyörű pillanatot tartogat: hosszú sétákat, meghitt estéket egy takaró alatt a kanapén, és akár magadat vagy másokat is megajándékozhatsz egy forró sütőtöklevessel. Egy titkos összetevő különlegessé teszi.

Tökleves: titkos összetevő a tökéletességért

Számos recept létezik a sütőtökleveshez. Egy titkos összetevő feldobja a klasszikus verzióját (például burgonyával, gyömbérrel vagy sárgarépával kombinálva) – mindössze annyit kell tenned, hogy bekukkantasz a kamrádba. Almaléről, almaszószról vagy egész almáról beszélünk. Az alma tökéletesen illik a tökleveshez, gyümölcsös ízt ad neki, és új szintre emeli azt.

Így készül:

Főzd meg a levest a szokásos módon. Közvetlenül a turmixolás előtt keverd össze az almát, az almalevet vagy a pürét a hozzávalókkal. Azonban a mennyiség is kulcsfontosságú, mivel a hangsúly a „kevés”-en van – ha túl sokat használunk, az alma íze elnyomja a leves ízét. Enyhe savasságával és természetes édességével az alma tökéletesen harmonizál a tök ízével, kulináris fényponttá varázsolva a levest.

De akadnak már tippek is, amelyeket bátran bevethetsz!

Lapozz a folytatásért!

24 óra