Ez az olaj nemhogy nem növeli, de még csökkenti is a koleszterinszintet

Ellentétben a legtöbb zsiradékkal, ez az olaj nem ellensége, hanem szövetségese a szívnek – rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket.

Az olajokról sokáig csak egyféleképpen beszéltünk: mint olyan összetevőkről, amelyek hízlalnak, eltömítik az ereket, és károsak az egészségre. A zsír, mint fogalom, éveken át ellenség volt a diétákban, az egészségtudatos táplálkozásban pedig leginkább a „light” és „zsírszegény” címkék uralkodtak. Ám az utóbbi években a táplálkozástudomány egyre határozottabban árnyalja ezt a képet: ma már tudjuk, hogy nem minden zsír egyforma, sőt, bizonyos olajfajták kifejezetten jótékonyan hatnak a szervezetünkre – különösen a koleszterinszintre. Az egyik ilyen „csodaszer” régóta ott van a polcokon, csak sokan nem használják rendszeresen.

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

24 óra