Soha többé nem fog összeragadni a tarhonya, ha ezt csinálod: istenien pergős és tökéletes lesz a végeredmény

Mindenki kedvenc köreténél gyakori gond, hogy ragacsos lesz és csúnyán összeáll főzés után, ám szerencsére van egy trükk, amivel elejét vehetjük a problémának.

A pörköltek koronázatlan királynője

A tarhonya egy hagyományos magyar tésztaféle, amely apró, kerek szemű, gyakran házilag készített tészta. Elsősorban búzalisztből és tojásból készül, formájában a rizshez hasonló, de nagyobb szemű. Szárítás után száraz állapotban kerül a konyhába, ahol főleg köretként használják, de egytálételek alapja is lehet. Leggyakrabban pörköltek, szaftos húsok és zöldséges ételek mellé fogyasztják, de népszerű a tarhonyaleves alapanyagaként is. Készítése során gyakran pirítják olajon vagy zsíron, mielőtt vízzel felöntenék és puhára főznék, ami egyedülálló ízt ad neki. Az azonban sok háziasszonynak okoz fejtörést, hogy a végeredmény nem ritkán az, hogy összeálló, ragacsos szemeket kapunk pergős köret helyett – erre is van azonban szerencsére egy konyhai praktika, mellyel biztosan kiváló lesz a tarhonya.

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

 

Lapozz a részletekért!

24 óra