Fél évig is eláll a hagyma és a fokhagyma, ha így tárolod: friss, ropogós és zamatos marad
Épp olyan lesz hat hónap múlva is, amikor felhasználod, mintha épp akkor vásároltad volna.
A sokoldalú hagyma
A hagyma és a fokhagyma egy rendkívül sokoldalú zöldség, amely szinte minden konyhában megtalálható, nem véletlenül: gyakorlatilag nincs olyan leves vagy épp főétel, amelynek receptjében ne szerepelne ez a két hozzávaló. Ugyanakkor nem csupán finom ízük miatt éri meg fogyasztani őket: mindkettő gazdag antioxidánsokban, C-vitaminban, valamint olyan ásványi anyagokban, amelyek erősítik az immunrendszert. Antibakteriális, antivirális és gyulladáscsökkentő tulajdonságaik révén segíthetnek a fertőzések, valamint a gyulladások leküzdésében, a fokhagyma pedig különösen ismert vérnyomás- és koleszterinszint-csökkentő hatásáról, míg a hagyma javítja az emésztést és támogatja a szív egészségét. Rendszeres fogyasztásuk tehát hozzájárulhat a szervezet védekezőképességének fenntartásához, de vajon hogy kell tárolni őket, hogy ne veszítsenek frissességükből, és akár fél évig is elálljanak? A következő oldalon megtudhatod!