Ezért kell néha egy citromot tenni a mikrohullámú sütőbe

A mikrohullámú sütő ideális az ételek gyors felmelegítésére. Idővel azonban a zsírfröccsenések és más szennyeződések is összegyűlnek a készülékben. De most mutatunk egy trükköt.

A mikrohullámú sütők több baktériumnak adnak otthont, mint gondolnád. A spanyol Valenciai Egyetem tanulmánya szerint több mint 800 féle. Ezek közül több is komoly egészségügyi kockázatot jelent, ezért is fontos a mikrohullámú sütőket rendszeresen takarítani.

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

Akár egy citrommal

A mikrohullámú sütő tisztításához egy citromra, vízre és egy mikrohullámú sütőnek megfelelő - például üvegből készült - tálra van szükséged.

A tennivalók:

- Először vágd félbe a citromot, és tedd a vízzel teli tálba.

- Ezután helyezd a tálat a mikrohullámú sütőbe. Válaszd a legmagasabb fokozatot, hogy a víz gyorsan felforrjon.

- Ezután tartsd a mikrohullámú sütőt egy ideig zárva. A citromsav és a keletkező vízgőz feloldja a szennyeződéseket.

- Miután kinyitottad a mikrohullámú sütőt, és kivetted a forró tálat, az átázott szennyeződés könnyen eltávolítható a mikrohullámú sütőből egy szivacs vagy puha kendő segítségével.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra