Ezért kell néha egy citromot tenni a mikrohullámú sütőbe
A mikrohullámú sütő ideális az ételek gyors felmelegítésére. Idővel azonban a zsírfröccsenések és más szennyeződések is összegyűlnek a készülékben. De most mutatunk egy trükköt.
A mikrohullámú sütők több baktériumnak adnak otthont, mint gondolnád. A spanyol Valenciai Egyetem tanulmánya szerint több mint 800 féle. Ezek közül több is komoly egészségügyi kockázatot jelent, ezért is fontos a mikrohullámú sütőket rendszeresen takarítani.
Akár egy citrommal
A mikrohullámú sütő tisztításához egy citromra, vízre és egy mikrohullámú sütőnek megfelelő - például üvegből készült - tálra van szükséged.
A tennivalók:
- Először vágd félbe a citromot, és tedd a vízzel teli tálba.
- Ezután helyezd a tálat a mikrohullámú sütőbe. Válaszd a legmagasabb fokozatot, hogy a víz gyorsan felforrjon.
- Ezután tartsd a mikrohullámú sütőt egy ideig zárva. A citromsav és a keletkező vízgőz feloldja a szennyeződéseket.
- Miután kinyitottad a mikrohullámú sütőt, és kivetted a forró tálat, az átázott szennyeződés könnyen eltávolítható a mikrohullámú sütőből egy szivacs vagy puha kendő segítségével.