Szexuálisan sértő ruhákat árul kislányoknak a Zara Laura szerint - Reagált az áruházlánc

Botrány robban ki a Zara új, lányoknak szánt nyári kollekciójának egyik darabja miatt. Vajon sértő a rajta lévő írás? Legalábbis ezzel vádolják a vállalatot.

Egy anyuka a közösségi oldalán kelt ki magából és kritizálta a Zara lány kollekciójának egy fehér pólóját, mert szexuálisan sértőnek találta. De nem Laura Wilson az egyetlen, aki megdöbbentőnek találta a pólót, ahogy azt a nő kifejtette.

Sok anyuka egyetért

A póló fehér színű, és az elején a „The perfect snack” és az „The strawberry: a little burst of sweet joy” felirat olvasható. A hátoldalon egy eper két fele látható, egy belülről és egy kívülről, a feliratokkal: „Vegyél egy falatot” és „egy kirobbanóan édes barátság, ami tökéletes nyári nassolnivalóvá teszi”. Nos, a „nassolnivaló” jelentése nem egyértelmű.

Valószínűleg a legnagyobb tüske az anyukák szemében az, hogy a „snack” kifejezést köznyelvi kifejezésként is használják és az egy szexuálisan vonzó személy leírására is érthetjük.

Wilson a TikTok-oldalán azt írta: „Soha nem engedném, hogy a lányaim ilyen pólóban járkáljanak. Ez nagyon durva.” A „Take a Bite” és a „The Perfect Snack” feliratot is gusztustalannak és hátborzongatónak tartaná a többség egy gyerekpólóhoz - tette hozzá.

@chaos.to.sanity If you think this is wrong - please let me know so i don’t feel crazy… is this wrong? Or not? Personally, I’m disgusted - who is buying this t-shirt for their child?!! #zara #disgusted #foryou #fyp #fypviralシ #makethisviral ♬ original sound - LJ🪬

A hozzászólásokban megoszlanak a vélemények. Míg sokan egyetértenek a TikTokerrel, néhányan megjegyzik, hogy túlzónak találják a kritikát. A Zara ennek ellenére reagál a vádakra: az összes üzletéből eltávolította a pólót és a webshopjából is. Sőt: bocsánatot is kértek. „Nem állt szándékunkban, hogy a „snack” szó használata ezen a pólón a szó hagyományos jelentésén kívül bármi másra utaljon, ahogyan azt a ruhadarabon látható eper képe is bizonyítja” - számolt be a közleményről a The Independent.

Nem ez az első alkalom, hogy a Zara bocsánatot kér. Még 2023 decemberében a vállalatot heves kritikák érték egy olyan kampány miatt, ami azt a benyomást keltette, hogy az izraeli és gázai háborút ábrázolja. 

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

VIDEO
Szerelmi horoszkóp

24 óra