Őrült lifehack: ezért kell megsózni a görögdinnyét

A forró nyári napokon aligha van üdítőbb egy lédús, hideg görögdinnyénél. Bosszantó csak az lehet, ha a dinnye nem olyan jó ízű, mint remélted. Most eláruljuk a trükköt, amire soha nem is gomdoltál volna.

Nincs vita: nyáron a görögdinnye a kedvenc nassolnivalóink listájának élén áll. A többségünk pedig egyetért abban is, hogy akkor a legfinomabb, ha lédús és édes. Mielőtt azonban megvennénk, gyakorlatilag képtelenség megmondani, hogy milyen íze lesz. Akad azonban egy egyszerű trükk, amivel bármikor biztosíthatod, hogy a népszerű nyári gyümölcs mindig jó ízű legyen: sózd meg, amitől sokkal jobb lesz az íze. Paradoxnak hangzik, de valójában működik. Most az is eláruljuk, miért.

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

Édes, édesebb

Talán szokatlanul hangzik, de egy kis só a görögdinnyén elképesztő hatással van az ízére, és fokozza a gyümölcs édességét is. A sónak ugyanis megvan az a képessége, hogy kihozza a dinnye saját ízét, és egyúttal édesebbé tegye azt. De nem csak a dinnyét, más gyümölcsökkel is működik ez, mint például az eper.  De ez magyarázhatja a süteménytésztához általában hozzáadott csipetnyi só hatását is.

De vigyázz, nem mindegy, hogy hogyan csinálod - mutatjuk a trükköt!

Lapozz a folytatásért!

24 óra