Őrült lifehack: ezért kell megsózni a görögdinnyét
A forró nyári napokon aligha van üdítőbb egy lédús, hideg görögdinnyénél. Bosszantó csak az lehet, ha a dinnye nem olyan jó ízű, mint remélted. Most eláruljuk a trükköt, amire soha nem is gomdoltál volna.
Nincs vita: nyáron a görögdinnye a kedvenc nassolnivalóink listájának élén áll. A többségünk pedig egyetért abban is, hogy akkor a legfinomabb, ha lédús és édes. Mielőtt azonban megvennénk, gyakorlatilag képtelenség megmondani, hogy milyen íze lesz. Akad azonban egy egyszerű trükk, amivel bármikor biztosíthatod, hogy a népszerű nyári gyümölcs mindig jó ízű legyen: sózd meg, amitől sokkal jobb lesz az íze. Paradoxnak hangzik, de valójában működik. Most az is eláruljuk, miért.
Édes, édesebb
Talán szokatlanul hangzik, de egy kis só a görögdinnyén elképesztő hatással van az ízére, és fokozza a gyümölcs édességét is. A sónak ugyanis megvan az a képessége, hogy kihozza a dinnye saját ízét, és egyúttal édesebbé tegye azt. De nem csak a dinnyét, más gyümölcsökkel is működik ez, mint például az eper. De ez magyarázhatja a süteménytésztához általában hozzáadott csipetnyi só hatását is.