Őrült lifehack: ezért kell megsózni a görögdinnyét
De vigyázz, minden az adagtól függ.
Kezdetben csak egy csipetnyi sót adj egy darab dinnyéhez, és lassan haladj felfelé a megfelelő sómennyiségig. A túl sok só ugyanis tönkreteheti a dinnye ízét. Szükség esetén azonban bármikor adhatsz hozzá még többet.
Hogyan ismerjük fel az érett görögdinnyét?
Ha biztosra akarsz menni, amikor legközelebb vásárolni mész, végezz érettségi tesztet. De nem úgy! Ez nagyon egyszerű: ha megkopogtatod a dinnyét, és a hang tompa és mély, akkor feltételezheted, hogy érett, lédús dinnyéről van szó. Egy üreges vagy magas hang viszont azt jelezheti, hogy a dinnye még éretlen.
Fotó: 123rf.com
De sokat segíthet a héja is. Ha nyomódások, vagyrepedések vannak rajta, az azt jelezheti, hogy a dinnye túlérett vagy sérült. Sőt, ha ott, ahol a dinnye a földön volt, sárga folt van, az azt jelzi, hogy a dinnye érett. Egy zöld vagy fehér folt viszont azt jelentheti, hogy túl korán szedték le.
Ha pedig mégsem sikerül jól választani, még mindig ott a só!
Címlapfotó: 123rf.com