Menyasszony lett a szülinapján Kamilla, brit királyné - Fotók

Különleges módon ünnepelte 77. születésnapját Kamilla királyné: a nagy nap egybeesett a londoni parlament nyitóülésével. A megjelenése pedig ennek megfelelően több lett, mint ünnepi!

Camilla királynő július 17-én ünnepelte 77. születésnapját, idén ugyanezen a napon került sor a parlament megnyitójára Londonban. Ez mindig egy fix dátum a királyi naptárban is. A hagyományoknak megfelelően III. Károly király a Lordok Házában olvasta fel a királyi beszédet. Ezen még felesége, Kamilla királynő születésnapja sem tud változtatni. De ahelyett, hogy búslakodott volna amiatt, hogy a születésnapi partiját el kellett halasztani, Kamilla elkísérte férjét az eseményre.

A figyelem középpontjába került 

Őfelsége ruhája a legtöbbeket egy menyasszonyi ruhára emlékzetette. Ráadásul még a 25 méretes gyémántból álló koronázási nyakláncot is felvette. A szakemberek szerint is úgy nézett ki, mint egy uralkodó, aki nemsokára az oltárhoz lép, hogy megházasodjon.

Fotó: Profimedia/RedDot

A fehér szín fontos a királyi család számára. A tisztaságot és az isteni közelséget szimbolizálja. Ezért viselt Kamilla is fehér ruhát a koronázása napján, és tavaly a parlament megnyitóján is ezt választotta. És tökéletesen illik is hozzá.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra