Ez a két megfizethető rágcsálnivaló meghosszabbíthatja az életed

Nemcsak a sport, hanem elsősorban a táplálkozásunk a felelős a hosszú, egészséges életért, és ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, hogy jót együnk. Különösen két megfizethető rágcsálnivalóról mondják, hogy képes meghosszabbítani az életünket, ha rendszeresen fogyasztjuk.

Mostanában nagyongyakran hallani és trendinek számítanak az olyan szuperélelmiszerek, mint az açaí, a chia, a goji és a spirulina,  és rendre azt halljuk ezekkel kapcsolatban, jelentőseb meghosszabbíthatják az életünket. A probléma csak az, hogy nem minden üzletben lehet megkapni őket és bizony borsos árat kérnek értük. Az ismert és díjnyertes újságíró, Dan Buettner szerint azonban erre nincs szükség.

Két olcsó csodaszer

Dan Buettner többek között százévesek étrendjét elemezte, hogy kiderítse, mely tényezők felelősek a hosszú életért. Felfedezett öt helyet a világon, ahol a legidősebb és legegészségesebb emberek élnek, és ezeket az úgynevezett „kék zónáknak” nevezte el. Megállapította, hogy különösen két termék képezi a százévesek étrendjének fő összetevőjét, és ezek szinte bárki számára elérhetőek és nem is tartoznak a drága élelmiszerek közé.

Hogy melyik ez a kettő - nem fogod elhinni!

Lapozz a folytatásért!

24 óra