Ez a két megfizethető rágcsálnivaló meghosszabbíthatja az életed

A két szuperélelmiszer, ami meghosszabbíthatja az életünket: a fekete bab és a dió.

Nyilvánvaló, hogy a bab és a dió egészséges, mert sok rostot tartalmaznak, ami csökkentheti a bélrendszerben a gyulladást, és csökkentheti a halálos betegségek, például a rák kockázatát. Emellett magas a fehérjetartalmuk is, ami telítő hatásuknak köszönhetően megelőzheti az éhségérzetet és csökkentheti az elhízás kockázatát. Ez is fontos, mivel az elhízás számos betegség alapja.

Miért kellene gyakrabban diót enni

A dió egészséges zsírsavakban gazdag, amelyek csökkentik a koleszterinszintet, és rendszeres fogyasztás esetén védelmet nyújthatnak a szív- és érrendszeri betegségek ellen is. A dió emellett E-vitamint és B-vitaminokat is tartalmaz. Sőt, káliumot is, amely többek között az izmok és az idegek izgathatósága szempontjából fontos. A dióban cink, magnézium, vas és kalcium is található. Más diófélék nem tartalmazzák ezeket a tápanyagokat ilyen nagy mennyiségben.

Miért olyan egészséges a fekete bab

Buettner szerint a szardíniai és Costa Rica-i emberek különösen sok babot fogyasztanak. Éppen ezeken a helyeken az emberek gyakran 90-100 évig is élnek. A bab növényi fehérjékben és rákellenes hatású anyagokban gazdag. Különösen a fekete bab tartalmaz sok antioxidánst, amelyek felveszik a harcot a szabad gyökökkel. Minél sötétebb a héja, annál több antioxidánst tartalmaz.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra