Ez a két megfizethető rágcsálnivaló meghosszabbíthatja az életed

A két szuperélelmiszer, ami meghosszabbíthatja az életünket: a fekete bab és a dió.

Nyilvánvaló, hogy a bab és a dió egészséges, mert sok rostot tartalmaznak, ami csökkentheti a bélrendszerben a gyulladást, és csökkentheti a halálos betegségek, például a rák kockázatát. Emellett magas a fehérjetartalmuk is, ami telítő hatásuknak köszönhetően megelőzheti az éhségérzetet és csökkentheti az elhízás kockázatát. Ez is fontos, mivel az elhízás számos betegség alapja.

Miért kellene gyakrabban diót enni

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

A dió egészséges zsírsavakban gazdag, amelyek csökkentik a koleszterinszintet, és rendszeres fogyasztás esetén védelmet nyújthatnak a szív- és érrendszeri betegségek ellen is. A dió emellett E-vitamint és B-vitaminokat is tartalmaz. Sőt, káliumot is, amely többek között az izmok és az idegek izgathatósága szempontjából fontos. A dióban cink, magnézium, vas és kalcium is található. Más diófélék nem tartalmazzák ezeket a tápanyagokat ilyen nagy mennyiségben.

Miért olyan egészséges a fekete bab

Buettner szerint a szardíniai és Costa Rica-i emberek különösen sok babot fogyasztanak. Éppen ezeken a helyeken az emberek gyakran 90-100 évig is élnek. A bab növényi fehérjékben és rákellenes hatású anyagokban gazdag. Különösen a fekete bab tartalmaz sok antioxidánst, amelyek felveszik a harcot a szabad gyökökkel. Minél sötétebb a héja, annál több antioxidánst tartalmaz.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra